Achterhoek

Coach gaat varkensboeren in nood in Bronckhorst helpen

De gemeente Bronckhorst heeft een coach aangetrokken die varkensboeren in nood helpt. Veel varkenshouders in Nederland verkeren in financiële en sociale nood. Deze situatie heeft een grote impact op het gezin, de kinderen en familie van de boer. In april werden 400 dode varkens gevonden bij een boer in Berkelland. © Omroep Gelderland
HENGELO - De gemeente Bronckhorst heeft een coach aangetrokken die varkensboeren in nood helpt. Veel varkenshouders in Nederland verkeren in financiële en sociale nood. Deze situatie heeft een grote impact op het gezin, de kinderen en familie van de boer. In april werden 400 dode varkens gevonden bij een boer in Berkelland.

Problemen bespreekbaar maken

De coach maakt sociale, emotionele en financiële problemen van boeren en hun gezinnen bespreekbaar. De boer weet waar hij terecht kan met vragen en zorgen, waardoor het sociaal isolement wordt doorbroken. Daarnaast kan onnodig dierenleed voorkomen worden, aldus de gemeente.

Alle boeren op gesprek

Alle 75 varkensboeren uit de gemeente Bronckhorst krijgen binnenkort een brief. Daarna zal de coach contact opnemen met de boeren om een afspraak te maken voor een huisbezoek. 'Boeren blijven wel zelf de regie in de hand houden. Als ze geen bezoek willen, dat gebeurt dat ook niet', zegt een woordvoerder. 'Maar de coach is wel zo gespecialiseerd dat hij aan de telefoon vragen stelt die hem een duidelijk beeld geven. De vraag achter de vraag'.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!