Nieuws

Woede over opstappen twee raadsleden D66 Tiel

Een campagnesticker van D66.
Twee raadsleden van D66 in Tiel zijn vanwege een conflict opgestapt. Ze gaan op persoonlijke titel verder, tot woede van de rest van de fractie. © ANP
TIEL - Twee raadsleden van D66 in Tiel zijn vanwege een conflict opgestapt. Ze gaan op persoonlijke titel verder, tot woede van de rest van de fractie.
Robert van Galen en Liesbeth Rooders konden zich niet vinden in de wijze waarop de partij optreedt. 'Fractie en bestuur hebben zich tot het uiterste ingespannen, maar de ontstane vertrouwensbreuk niet kunnen voorkomen', melden fractievoorzitter Ton Zuidema en voorzitter Wouter van Lidth de Jeude.

'Moreel onaanvaardbaar'

Ze zijn des duivels dat Van Galen en Rooders op persoonlijke titel doorgaan. 'Hun stap is in strijd met door hen bij hun kandidaatstelling onderschreven partijregels en is voor D66 ook moreel onaanvaardbaar'.
D66 heeft vijf zetels in de raad en maakt deel uit van het college. Van Galen was eerder tien jaar fractievoorzitter voor D66, van 1994 tot 2004. Sinds 2014 is hij weer raadslid, net als Rooders.