Nieuws

Jip Vastenburg uit Apeldoorn jaagt op medaille op EK atletiek

Jip Vastenburg tijdens de teampresentatie.
Jip Vastenburg maakt op de eerste wedstrijddag van de EK atletiek in Amsterdam kans op een medaille. De 22-jarige Apeldoornse loopt vanavond om 19.00 uur de finale van de 10.000 meter in het Olympisch Stadion. © ANP
AMSTERDAM - Jip Vastenburg maakt op de eerste wedstrijddag van de EK atletiek in Amsterdam kans op een medaille. De 22-jarige Apeldoornse loopt vanavond om 19.00 uur de finale van de 10.000 meter in het Olympisch Stadion.
Vastenburg verraste twee jaar geleden op de EK in Zürich met de vierde plaats en is nu een van de favorieten voor eremetaal. Ze neemt het onder anderen op tegen de 42-jarige Britse regerend kampioene Jo Pavey. 
'Twee jaar geleden werd ik vierde. Dat is een hele zure plek kan ik je vertellen. Dat wil ik niet nog een keer meemaken. Dus in Amsterdam hoop ik gewoon een podiumplek te halen. Gezien de vorm die ik nu heb, behoort dat gewoon tot de mogelijkheden', sprak de Apeldoornse eerder.
Meerkampers Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn en Pieter Braun uit Arnhem werken vandaag de eerste vijf onderdelen van de tienkamp af. Sintnicolaas, die al eens zilver won op de EK, is ook kanshebber op een medaille. Nadine Visser uit Arnhem loopt de 100 meter horden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!