Nieuws

Dronebeelden: de nieuwe Vogelbuurt in Tiel in vogelvlucht

TIEL - Een flinke transformatie in de Vogelbuurt in Tiel. Vandaag wordt het nieuwe Waterplein officieel geopend. Daarmee sluit de gemeente Tiel de uitgebreide opknapbeurt voor wijk af.
Jarenlang heeft Tiel enorm geïnvesteerd in de volkswijk. Zo zijn huizen gesloopt en nieuwe gebouwd, straten opgeknapt en staat er een nieuw schoolgebouw. Het nieuwe Waterplein heeft een dubbele functie. Het plein is een speel- en ontmoetingsplek voor de buurt en het moet ervoor zorgen dat bij regen de afvoer van water een stuk beter gaat. In het verleden kampten nogal wat inwoners van de Vogelbuurt met ondergelopen kelders tijdens slecht weer. 

Verpaupering

Buurtbewoner Otto Jansen is een Tielenaar in hart en nieren. Hij is blij met de grote renovatie: 'Het was heel hard nodig dat de buurt werd opgeknapt. De buurt begon echt te verpauperen. Eerst wilde de gemeente 274 woningen slopen, maar dat hebben we tegen kunnen houden. Uiteindelijk hoefden er nog maar 24 huizen plat, waaronder ons huis helaas. Maar we wonen nu in een prachtig appartement en kijken precies op het nieuwe Waterplein uit'.
Jansen gaat voor de opening snacks bakken, zei hij op Radio Gelderland:
Jansen maakt zich wel wat zorgen over het vandalisme. Projectleider Mirjam Bussink van de gemeente beaamt dit: 'Al tijdens de aanleg van het Waterplein hadden we te kampen met vandalisme, dat is wel jammer.'

Provincie en waterschap zijn erbij

Onder anderen mensen van de provincie en het waterschap zijn bij de opening van het nieuwe Waterplein. Beide partijen werkten mee aan de realisering van het plein. De nieuwe afwatering met onder meer waterdoorlatende stenen moet een voorbeeld zijn voor andere gemeenten.