Nieuws

Politie houdt mannen aan voor inbraken bij ouderen in 's Heerenberg, Hattem, Epe en Wezep

Twee mannen die ouderen bestelen met babbeltrucs, zijn maandag aangehouden door de politie. Het duo maakte slachtoffers in onder meer 's Heerenberg, Hattem, Epe en Wezep. Ze stalen geld en sieraden. Met een bosje bloemen wisten de mannen steeds bij appartementencomplexen voor senioren binnen te dringen.
HATTEM - Twee mannen die ouderen bestelen met babbeltrucs, zijn maandag aangehouden door de politie. Het duo maakte slachtoffers in onder meer 's Heerenberg, Hattem, Epe en Wezep. Ze stalen geld en sieraden. Met een bosje bloemen wisten de mannen steeds bij appartementencomplexen voor senioren binnen te dringen.
De twee hoofdverdachten hebben een vaste werkwijze. Ze melden zich met een bos bloemen in de hand bij een appartementencomplex voor senioren met een smoes dat zij bloemen willen bezorgen. Zo komen ze door de centrale toegangsdeur. Vervolgens bellen ze aan bij de appartementen om te kijken of er mensen thuis zijn. Als er niemand open doet, forceren ze de deur en breken in.

Verdachten uit Ridderkerk en Rotterdam

Van de 15 zaken, was er in 12 gevallen sprake van inbraak. Bij drie aangiftes is er sprake van binnendringen met een babbeltruc. 
Niet alleen in Gelderland zijn de mannen actief geweest, ook in Oisterwijk, Son en Breugel, Achterveld, Rotterdam, Bentveld en Zoetermeer maakten de mannen slachtoffers. De politie verdenkt een 25-jarige man uit Ridderkerk en een 30-jarige Rotterdammer van de inbraken. Twee mannen uit Schiedam worden verdacht van heling.

Sieraden omgesmolten

De politie heeft het doorzoeken van de huizen van de verdachten honderden sieraden en contant geld gevonden. De politie denkt dat de meeste gestolen sieraden niet meer teruggevonden worden, omdat ze waarschijnlijk al omgesmolten zijn.