Nieuws

Lingewaard heeft voorkeur voor ontsluiting Bemmel via Ressen

RESSEN - De gemeente Lingewaard gaat onderzoeken of Bemmel kan worden ontsloten op de Prins Mauritssingel via de zogenoemde Variant Ressen, langs het gelijknamige dorp. De ontsluiting is nodig omdat nu te veel verkeer voor Bemmel via Lent gaat. De Variant Ressen heeft de voorkeur van de inwoners van het kerkdorp en ook de gemeente heeft zich nu uitgesproken voor deze variant.
Lingewaard en Nijmegen zoeken al veel langer naar een oplossing voor het probleem van een goede aansluiting van Bemmel op de Prins Mauritssingel ter hoogte van de Ovatonde. Een eind vorig jaar gepresenteerde variant om het verkeer via de Ressensestraat  ten noorden van Ressen (rood traject) te leiden heeft de voorkeur van de inwoners omdat het alternatief aan de zuidkant van Ressen, het plan Dorpensingel-Oost (blauw traject), het kerkdorpje aan alle kanten zou inklemmen tussen asfalt.
Via een nog aan te leggen rotonde in de Ressensestraat ten westen van de de A325 kan het verkeer daarna via de Hoeksehofstraat de Ovatonde bereiken.
De gemeente noemt de variant een volwaardig en goedkoper alternatief voor de Dorpensingel. Beide routes worden nu exclusief gebruikt door busdiensten en hulpdiensten. In de plannen wordt vrachtverkeer van de ontsluitingsroute geweerd.
Volgens de gemeenten Lingewaard en Nijmegen biedt de variant Ressen nog meer voordelen. Zo biedt het kansen om de verkeerssituatie te verbeteren op de Ressensestraat en bij de entree van de wijk Klein Rome. Bovendien kan dat met gebruik van de bestaande infrastructuur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!