Nieuws

Uitspraak kort geding De Graafschap op 15 juli

UTRECHT - Het kort geding dat De Graafschap heeft aangespannen tegen de KNVB, is dinsdag in Utrecht gehouden. De Doetinchemse voetbalclub eist een plek in de eredivisie. Advocaat De Graafschap beticht FC Twente van frauduleus handelen met als enige mogelijke sanctie: intrekken van de licentie. De rechter doet op 15 juli uitspraak.
De Graafschap denkt al een tijdje dat er voldoende gronden zijn om toch een plek in de eredivisie te claimen. De club voelt zich wekenlang aan het lijntje gehouden door de KNVB en kon geen enkel beleid maken. 

'Nieuw schema duurt maanden'

De KNVB wees er in het kort geding op dat het maanden kan duren om een nieuw competitieschema met 19 clubs te maken. Dat zou dus onhaalbaar zijn voor het nieuwe seizoen, stelde de advocaat van de voetbalbond.
De Superboeren degradeerden afgelopen seizoen naar de Jupiler League, maar leken toch in de eredivisie te mogen blijven toen FC Twente zijn eredivisielicentie kwijtraakte. Dit gebeurde als straf voor financiële wanorde en fraude in het verleden.
De Tukkers gingen echter met succes in beroep tegen het besluit van de licentiecommissie om de club te laten degraderen. Hierdoor blijft FC Twente in de eredivisie en is De Graafschap officieel gedegradeerd.

De Graafschap gaat bodemprocedure aanspannen

Los van het kort geding gaat De Graafschap nog deze week een bodemprocedure aanspannen om de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB aan te vechten. Daarmee verwacht de club alsnog tot de eredivisie te worden toegelaten.