Nieuws

Ouderensteunpunt De Averhof in Beek gered

Ouderensteunpunt De Averhof in Beek is gered. De afdeling Beek, Loerbeek en 's-Heerenberg van ouderenbond KBO neemt het beheer over. © Omroep Gelderland
BEEK GEM MONTFERLAND - Ouderensteunpunt De Averhof in Beek is gered. De afdeling Beek, Loerbeek en 's-Heerenberg van ouderenbond KBO neemt het beheer over.
Sluiting dreigde, omdat welzijnsstichting Welcom aankondigde dat ze er door bezuinigingen mee wilde stoppen. Daarmee zou het doek vallen voor activiteiten als sjoelen, bingo, kaarten en yoga. Ook worden in De Averhof onder meer lezingen gehouden en fungeert het als bloedprikpost.
Een van de gebruikers, de lokale afdeling van ouderenbond KBO (375 leden), legde zich daar niet bij neer. Ze onderzocht of ze voldoende geld bij elkaar kan krijgen om het beheer voor de komende vijf jaar op zich te nemen. Dat is gelukt. 
Zo gaat een deel van de servicekosten die bewoners van seniorenwoningen rond De Averhof betalen naar KBO. Bovendien gaat KBO de ruimte verhuren en kan de bond vijf jaar lang rekenen op 5000 euro uit een 'failissementspotje' dat toebehoorde aan Welcom. 

Blij en trots

Voorzitter Henk ter Voert van de KBO-afdeling is blij en trots dat het is gelukt. '100 procent op de algemene ledenvergadering stemde er maandagavond mee in.'
Ter Voert werd die avond in het zonnetje gezet. Voor zijn verdiensten, in het bijzonder het openhouden van De Averhorst, werd hij door KBO Gelderland beloond met de Zilveren Speld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!