Nieuws

Walburgiskerk Zutphen vanaf nu ook concertzaal

Vanaf vandaag kan er in de Walburgiskerk in Zutphen niet alleen gekerkt worden, maar kan er ook van concerten of een andere activiteit genoten worden. De Protestantse Gemeente Zutphen draagt de kerk namelijk over aan de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Die stichting moet de toekomst bewaken van de oude kerk. © WikiCommons
ZUTPHEN - Vanaf vandaag kan er in de Walburgiskerk in Zutphen niet alleen gekerkt worden, maar kan er ook van concerten of een andere activiteit genoten worden. De Protestantse Gemeente Zutphen draagt de kerk namelijk over aan de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Die stichting moet de toekomst bewaken van de oude kerk.
Voorzitter van de Stichting Oude Gelderse Kerken is Annelies van der Kolk, zij vertelde dinsdagmorgen waarom de kerk wordt overgedragen aan haar stichting. 'Vaak komt dat door de vermindering van het aantal leden en de deskundigheid van kerkraadmeesters. Dan willen ze de kerk graag overdragen aan een stichting die de kerk kan behouden.'
Luister hier naar wat de SOGK van plan is met de Walburgiskerk in Zutphen.
Dat betekent wel dat er veranderingen gaan plaatsvinden. 'De kerk in Zutphen blijft zoals hij nu is, er zal nog gewoon worden gekerkt. Maar wij proberen met vrijwilligers ook activiteiten in de kerk te laten plaatsvinden, zodat de kosten er ook uit worden gehaald. Denk hierbij aan concerten en andere culturele activiteiten', zegt Van der Kolk.

'Schitterende kerk'

De Stichting Oude Gelderse Kerken is in ieder geval blij met de nieuwe aanwinst. Het is de 15e voor SOGK. 'Het is een schitterende kerk, met een fantastisch orgel en een oude bibliotheek uit de 16e-eeuw', zo besluit de voorzitter.