Nieuws

Man die moeder Zeddam doodde krijgt 4 jaar cel en tbs

De man die vorig jaar juni zijn moeder om het leven heeft gebracht in haar huis in Zeddam krijgt 4 jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden. Dat heeft de rechtbank in Zutphen maandag bepaald. Deze straf is gelijk aan de eis van justitie.
ARNHEM - De man die vorig jaar juni zijn moeder om het leven heeft gebracht in haar huis in Zeddam krijgt 4 jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden. Dat heeft de rechtbank in Zutphen maandag bepaald. Deze straf is gelijk aan de eis van justitie.
De man van 48 jaar uit Braamt zou zijn moeder hebben gewurgd tijdens een ruzie toen hij bij haar ging koffie drinken in Zeddam. Hij heeft tijdens de rechtszitting 2 weken geleden toegegeven dat hij meerdere minuten haar keel dichtdrukte. Hij zegt dat hij zo'n woede in zich had dat hij niet meer kon denken. De rechtbank vindt net als de officier van justitie dat het niet gaat om moord, maar om doodslag.
De man heeft Asperger - een vorm van autisme - en slikte ten tijde van het drama ook medicijnen. Zijn moeder zou volgens hem zijn stoornis al zijn hele leven niet serieus hebben genomen. Bovendien sliep hij al weken slecht vanwege allerlei andere problemen. 
Uit onderzoek blijkt dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar is en de kans op herhaling matig tot groot is. De rechtbank neemt deze conclusie over.