Nieuws

Aaltenaar licht familie op voor eigen bedrijf en moet daarom de cel in

De rechtbank heeft een 49-jarige man uit Aalten tot 21 maanden cel veroordeeld waarvan zeven maanden voorwaardelijk. Hij lichte vijf jaar lang verschillende klanten op, waaronder ook zijn eigen familie.
AALTEN - De rechtbank heeft een 49-jarige man uit Aalten tot 21 maanden cel veroordeeld waarvan zeven maanden voorwaardelijk. Hij lichte vijf jaar lang verschillende klanten op, waaronder ook zijn eigen familie.
De man had een eigen bedrijf en adviseerde zijn klanten bijvoorbeeld grote geldbedragen te beleggen of vast te zetten, waarbij hij hoge rentepercentages voorspiegelde. Ook beloofde hij sommigen hun hypotheek af te lossen met het ingelegde geld. In plaats van het aflossen van de hypotheek besteedde hij het pensioengeld of het spaargeld van de klanten om bijvoorbeeld de rekeningen van zijn eigen bedrijf te betalen.
Om zijn geloofwaardigheid te vergroten heeft de Aaltenaar verschillende documenten van financiële instanties nagemaakt waarbij hij logo's gebruikte van die instellingen. Hij wordt dus gestraft voor oplichting en valsheid in geschift.