Nieuws

Burgemeester worden in Montferland? Bekijk de video!

In het bezit van een breed netwerk, oog voor de waarde van het verenigingsleven, de lokale democratie en het bedrijfsleven en een liefhebber van natuur, rust en recreatie? Solliciteer dan naar het burgemeesterschap van de gemeente Montferland. Die heeft maandag een uitgebreide profielschets met een wervende video, een actieve VVV waardig, online gezet. © Gemeente Montferland
DIDAM - In het bezit van een breed netwerk, oog voor de waarde van het verenigingsleven, de lokale democratie en het bedrijfsleven en een liefhebber van natuur, rust en recreatie? Solliciteer dan naar het burgemeesterschap van de gemeente Montferland. Die heeft maandag een uitgebreide profielschets met een wervende video, een actieve VVV waardig, online gezet.
Beelden van een lommerrijk landschap, fietspaden en groene vergezichten; het lijkt een spot van de lokale VVV maar de presentatie is bedoeld om een nieuwe burgemeester te werven. Was getekend; de gemeente Montferland. Die is op zoek naar een nieuwe eerste burger en pakt in een uitgebreide profielschets op de gemeentelijke website uit met een ronkende video die kandidaten oproept te solliciteren.

Groene gemeente

Nadat eerst een beeld is gegeven van  het 'plezierig wonen, werken en recreëren' in de gemeente met zo'n 35.000 inwoners en goede voorzieningen ('op de markt bent u nog steeds goedkoop uit')  is het de beurt aan de fractievoorzitters die vragen naar de bestuurlijke bagage van de kandidaten. Het laatste woord is aan Commissaris van de Koning Cornielje die de kandidaten nadrukkelijk uitnodigt te solliciteren in de prachtige groene gemeente die de verbinding vormt tussen de Achterhoek en de regio Nijmegen.
In de bijgevoegde stukken is de toon iets serieuzer. De gemeente zegt op zoek te zijn naar een 'aanjager', iemand die kansen ziet en benut en anderen in 'gang' zet. Een burgemeester met kennis van zaken, een spelverdeler die bereid is zelf 'ook een portefeuille op zich te nemen.'

Procedure

Tot slot: Solliciteren op de vacature van burgemeester van Montferland kan vóór 13 augustus 2016. Daarna volgen gesprekken en komt de gemeenteraad met een uiteindelijke aanbeveling. De voorkeurskandidaat wordt tijdens een speciale raadsvergadering bekend gemaakt. De raad wil de voordracht eind oktober de deur uitdoen. De benoeming geldt voor een periode van zes jaar.
De huidige burgemeester Ina Leppink (VVD) kondigde eerder aan per 1 januari 2017 te stoppen. Ze is sinds september 2005 burgemeester in Montferland en werd in 2011 herbenoemd. Ze stopt eerder zodat haar opvolger zich kan inwerken voor de raadsverkiezingen van 2018.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!