Nieuws

Grote stroomstoring in regio Arnhem opgelost

ARNHEM - De grote stroomstoring in Arnhem en omgeving is opgelost. Zo'n 55.000 huishoudens kwamen maandag rond 8.00 uur zonder elektriciteit te zitten door een storing in drie verdeelstations, meldt netbeheerder Liander.
Na een halfuur hadden 27.000 huishoudens weer stroom. Rond 9.15 uur was bijna iedereen weer aangesloten. Zo'n 4000 huishoudens in de postcodegebieden 6824, 6826 en 6828 moesten iets langer wachten, tot 10.00 uur.

Van Arnhem tot Zevenaar

Getroffen waren delen van Arnhem, De Steeg, Doorwerth, Heveadorp, Oosterbeek, Rheden, Rozendaal, Velp, Wolfheze en Zevenaar.  De veiligheidsregio vroeg gedupeerden niet voor kleine problemen te bellen. De telefoon bij de meldkamer stond roodgloeiend. Er belden ook mensen die zeiden dat ze nu hun babyflesje niet konden opwarmen.

Kortsluiting: forse knal

Volgens netbeheerder Liander waren drie verdeelstations getroffen door een storing. Diverse mensen in Arnhem meldden dat ze een knal hoorden. Woordvoerder Carlo van der Borgt van Liander: 'Als er thuis kortsluiting ontstaat, dan hoor je geknetter. Als je op hoogspanning kortsluiting hebt, dan krijg je een forse knal.'
Woordvoerder Carlo van der Borgt van Liander over de stroomstoring:
Hogeschool Arnhem Nijmegen was geruime tijd slecht bereikbaar per telefoon en website. De geplande tentamens begonnen gewoon.

Problemen met mobiele telefonie

Door de storing waren er ook problemen met de mobiele telefonie. 

Trolleys op diesel

Sommige trolleys zijn van de bovenleiding gehaald en reden door op diesel. Het ging om bussen op de Geitenkamp, in Velp en in Presikhaaf. Er zijn geen lijnen uitgevallen, zei een woordvoerder van Breng.

Operaties Rijnstate beginnen later

Ziekenhuis Rijnstate schakelde over op een noodvoorziening, meldde een woordvoerster. Operaties begonnen iets later.
Een operatieassistente van Rijnstate op Twitter:
Ook Omroep Gelderland was getroffen; daar kon doorgewerkt worden dankzij een noodaggregaat. De uitzendingen gingen gewoon door.

Spitsstrook A50 dicht

Door de stroomstoring bleven spitsstroken op de A50 dicht. Het ging om de spitsstrook tussen knooppunt Waterberg en knooppunt Beekbergen en vice versa.  
Op Twitter maakten verscheidene mensen melding van de storing:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!