Nieuws

Bijna høken, stunts en bier, want opbouw Zwarte Cross Lichtenvoorde is begonnen

ARNHEM - Nog even wachten en dan kunnen de liefhebbers weer høken, want in Lichtenvoorde is de opbouw van de Zwarte Cross begonnen. Het is een jubileumeditie: exact twintig jaar geleden werd op een hobbelig weiland in Hummelo de eerste Zwarte Cross gehouden.
De eerste piketpaaltjes worden geslagen en kranen leggen op het terrein rijplaten. De komende twee weken veranderen de weilanden in een enorm festivalterrein.
Wat ooit begon met krap 300 bezoekers is nu een evenement met jaarlijks bijna 200.00 bezoekers. Dit jaar is de cross met het motto 'say yes to apartigheid' op voorhand al bijna uitverkocht. Maar een van de mannen die aan de wieg stonden van het evenement, is er niet bij. Bennie Jolink treedt niet meer op dit jaar. 

Pussy Riot

De grote namen dit jaar zijn Kenny B, Kensington en Typhoon. Ook de shockpunkers van Pussy Riot uit Rusland komen naar de cross maar zullen niet optreden. De groep kwam regelmatig in het nieuws door haar protesten tegen het bewind van president Poetin.
De Zwarte Cross laat weten blij te zijn met de komst van de band. 'Wij vinden ze echt helden, want je moet het maar durven wat ze doen in zo'n regime. Sinds ze vrijgelaten zijn, proberen we ze elk jaar naar Nederland te halen en nu komen ze.' Op donderdag 21 juli gaat de camping bij het festivalterrein open. Muziek en stunts zijn te zien vanaf vrijdag 22 juli. En op maandag zit de Zwarte Cross er echt op, als de campinggangers het terrein verlaten.

Pak An

Samen met bierbrouwer Grolsch wil de Zwarte Cross ook de vergrijzing en de krimp van de bevolking tegengaan. Iedereen die een goed idee heeft om de regio aantrekkelijker te maken, kan geld krijgen. Er wordt geen rente geheven en de aandragers van de ideeën mogen zelf weten wanneer ze de lening terug betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!