Nieuws

Leerlingen van afgebrande school in Zutphen krijgen dinsdag weer les

ZUTPHEN - Leerlingen en leraren van de door brand verwoeste Vrije School de Berkel gaan dinsdag weer naar school. Ouders zijn per brief op de hoogte gebracht. Vlak naast het afgebrande pand ligt een middelbare school waar de leerlingen komende week worden opgevangen.
Volgens directeur Bart Brouwer zijn de leraren nu volop bezig om de laatste schoolweek voor de kinderen zo normaal mogelijk te laten verlopen. Zo gaat het toneelstuk, dat opgevoerd wordt door leerlingen van de zesde klas, dinsdag gewoon door. Ook krijgen de leerlingen vrijdag gewoon hun rapport uitgereikt. 

Tekeningen en gedichten in vlammen opgegaan

Leraren van de Vrije School geven de kinderen niet alleen een cijferlijst, ook zorgen ze altijd voor een extraatje. Naast het rapport krijgt ieder kind een zogeheten getuigschrift uitgereikt, waarin de leerkracht een totaalbeeld schetst van de leerling. Dit wordt veelal verrijkt met een schildering, tekening en gedicht.
Volgens directeur Brouwer gaat er veel tijd in de getuigschriften zitten; velen uren per leerling. Door de brand zijn veel van deze werken verloren gegaan. De leerkrachten proberen nu opnieuw een gedicht of tekening te maken voor de kinderen. Collega's van andere scholen helpen daarbij een handje.

Na de zomer een noodgebouw

Op dit moment is de directeur ook bezig met het regelen van een ander schoolgebouw voor volgend schooljaar. Er komt volgens Brouwer een noodgebouw. '22 augustus, dan moet het gebouw er staan, dus we kijken nu wat er mogelijk is', aldus Brouwer daarover. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!