Nieuws

Truck raakt van de weg, belandt in sloot in Zevenaar; chauffeur dronk te veel

ZEVENAAR - Een vrachtwagen belandde zaterdag aan het begin van de avond in de sloot op de Doesburgseweg in Zevenaar. De truck raakte van de weg en sloopte meerdere lantaarnpalen, een verkeerslicht en een verkeersbord voordat de truck in het water tot stilstand kwam. De chauffeur, een 29-jarige Litouwer, had te veel gedronken.
Het ongeluk gebeurde rond 19.45 uur ter hoogte van de oprit naar de A12. De man raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. 

Omstanders boden hulp

Volgens de politie waren er inmiddels veel omstanders rond de plek van de crash toen de hulpdiensten aankwamen. Een aantal verleende eerste hulp. Mensen vertelden agenten dat de truckchauffeur de macht over het stuur verloor, diverse objecten ramde en de groenstrook inreed, waarna hij uiteindelijk in de sloot tot stilstand kwam.
Een blaastest gaf vervolgens een F aan, wat betekent dat de man te veel had gedronken. Uit onderzoek moet blijken hoeveel de Litouwer had gedronken. De weg was tijdelijk onbegaanbaar omdat de politie onderzoek deed na het ongeval.
Foto: AS Media 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!