Nieuws

Deze berichten werden afgelopen week het meest gelezen

ARNHEM - Welke berichten zijn deze week het meest gelezen op gld.nl en op de app van Omroep Gelderland? Zoals iedere zaterdag een overzicht.

Brand verwoest school in Zutphen

Een grote brand donderdag bij Vrije School de Berkel in Zutphen. Het vuur greep om zich heen en verwoestte de school. Uit onderzoek blijkt nu dat de brand is ontstaan in de kamer van de conciërge, maar het vuur was zo hevig dat niet meer te zeggenwat de oorzaak van de brand is. 
Delen van het pand stonden op instorten, de kinderen van de school moeten tijdelijk ergens anders heen. 
Zie ook: 

Afscheid van burgemeester: 'Hij mag best terugkomen'

Jean Paul Gebben, de oud-burgemeester van Renkum, nam donderdag officieel afscheid. Het werd een emotionele bijeenkomst. Honderden mensen lieten hun gezicht zien en Gebben kreeg zelfs een onderscheiding als ereburger van de gemeente.
Gebben stapte enkele maanden geleden op vanwege een rel rond een beschonken stapavondje. Maar volgens sommige aanwezigen op zijn afscheid moet je leren van je fouten, en kan hij wat hen betreft best terugkomen. 
Foto: Gert Budding

Man overlijdt tijdens fietstocht in Doorwerth

Het moest een leuke fietstocht worden, maar voor de familie van een 71-jarige man uit Hoorn eindigde de Jan Janssen Classic in een drama. De man werd onwel toen hij door Doorwerth fietste. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. 
Uit respect werd daarna in Wageningen een minuut stilte gehouden. In totaal deden zo'n 4200 wielrenners mee aan de toertocht, die langs verschillende plekken over de Veluwe voerde. 

Luna voelt zich voor heel even politieagent

Het was een bijzondere dag voor Luna vrijdag. Het meisje werd 15 jaar en kreeg een heel speciaal cadeau: bezoek van de politie. Luna heeft een verstandelijke beperking en kan daardoor nooit bij de politie. Maar ze zou zo graag agent worden. Daarom zocht het politieteam uit Zevenaar haar op, op haar werk in die plaats. En mocht ze zich even politie-agent wanen. 

Regen, regen, regen en volle rivieren

Het blijft maar regenen in Gelderland. Code oranje, code geel: ze volgen elkaar in rap tempo op, nu al weken achtereen. En het water komt dan met bakken uit de hemel. Dat heeft gevolgen: rivieren stonden nog nooit zo vol als nu. Records worden verbroken in de Rijn en de Maas, waar soms twee keer zoveel water doorheen stroomt als normaal rond deze tijd van het jaar. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!