Nieuws

Kelderman uit Barneveld overleeft 1e rit Tour de France, winst voor Cavendish

Wilco Kelderman uit Barneveld kwam zaterdag als 73e over de finish bij de eerste etappe van de Tour de France. De rit werd gewonnen door sprinter Mark Cavendish. © screenshot NOS
SAINTE-MARIE-DU-MONT - Wilco Kelderman uit Barneveld kwam zaterdag als 73e over de finish bij de eerste etappe van de Tour de France. De rit werd gewonnen door sprinter Mark Cavendish.
De Barnevelder kwam in het peloton binnen en verloor geen tijd op de klassementsmannen. De rit ging door Normandië en de streep lag op Utah Beach. De sprintersploegen hadden de koers stevig in handen en hielden de vluchters in zicht.

'Ik wil gewoon goed zijn'

'Het ging lekker vandaag en het was eigenlijk wel makkelijk. Ik ben blij dat de eerste etappe voorbij is. Vanaf etappe vijf wordt het lastig en wil ik gewoon goed zijn', zei een ontspannen Kelderman tegen de NOS. Maar wellicht zien we hem al eerder in de aanval, want ook morgen wil Kelderman het gaan proberen in de finale.
Dan fietsen de renners van Saint-Lô naar Cherbourg-en-Cotentin. De etappe is voor een groot deel vlak maar eindigt met een klimmetje van drie kilometer.