Nieuws

Schoolbrand Zutphen ontstond in conciërgekamer; oorzaak blijft raadsel

De grote uitslaande brand in de Vrije School de Berkel in Zutphen is ontstaan in de kamer van de conciërge en niet in de cv-ruimte op zolder, zoals eerder werd gemeld. Dat concludeert het Team Brandonderzoek. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De grote uitslaande brand in de Vrije School de Berkel in Zutphen is ontstaan in de kamer van de conciërge en niet in de cv-ruimte op zolder, zoals eerder werd gemeld. Dat concludeert het Team Brandonderzoek.
De brand woedde donderdag aan de Weerdslag. Van het schoolgebouw is weinig meer over. De oorzaak zal volgens woordvoerder Alexandra Corver van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland altijd een raadsel blijven. 'De brand is zo destructief geweest dat de oorzaak niet meer te achterhalen is. We weten nu wel dat het vuur in de ruimte van de conciërge is ontstaan.'

'Vuur bleef lang onopgemerkt'

Corver legt uit dat de brand al een tijdje woedde, voordat hij werd opgemerkt. 'Het vuur heeft zich tussen het plafond kunnen ontwikkelen, zonder opgemerkt te worden.' Na de brandmelding moesten de leraren en leerlingen halsoverkop naar buiten, waardoor ook veel persoonlijke spullen verloren zijn gegaan.
Komende week krijgen de leerlingen nog les in de naastgelegen middelbare school. Daarna begint voor hen de zomervakantie. De afgebrande school staat op instorten en is daarom afgezet met hekken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!