Nieuws

Is de bibliotheek Wijchen de beste van Nederland?

De Bibliotheek Wijchen maakt kans op de titel Beste Bibliotheek van Nederland. Uit de binnengekomen nominaties koos de jury van Bibliotheekblad zes kandidaten uit. © pixabay
WIJCHEN - De Bibliotheek Wijchen maakt kans op de titel Beste Bibliotheek van Nederland. Uit de binnengekomen nominaties koos de jury van Bibliotheekblad zes kandidaten uit.
Bibliotheek Wijchen neemt het op tegen de collega's van Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), Den Helder, Oosterhout (Theek 5), Schiedam (Korenbeurs) en Winschoten. 'Een mooie eer om door de eigen branche genomineerd te worden', vindt Anja Kaashoek.

Actieve bibliotheek

Wat is er zo bijzonder aan de bieb in Wijchen? Het is vooral een heel actieve bibliotheek, zegt Kaashoek. 'Zo zijn er lezingen en workshops. En vanavond bijvoorbeeld was er een voorspeelavond, waarbij kinderen op de piano aan de familie lieten horen wat ze geleerd hebben. We werken veel samen met andere organisaties.'
Bibliotheek Wijchen heeft zo'n 9500 leden, onder wie veel kinderen. Zij worden al op jonge leeftijd bij de bibliotheek betrokken, aldus Kaashoek.

Feestelijk evenement

Welke bibliotheek uiteindelijk de beste zal blijken, wordt eind dit jaar of begin volgend jaar bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement. In 2013 won de bibliotheek van Arnhem, die toen net was geopend in het cultuurgebouw Rozet.