Nieuws

Wat is er dit weekend allemaal te doen in Gelderland?

ARNHEM - Ook dit weekend is er natuurlijk weer van alles te doen in Gelderland. Omroep Gelderland zet de leukste evenementen voor u op een rij.

Proeven en snoepen in Duiven

We gaan de zon dit weekend wat vaker zien. Naar buiten gaan is dus geen straf. Bijvoorbeeld voor wie vandaag naar streekmarkt De Liemers in Duiven wil. Aan de Pastoriestraat krijgt de bezoeker echte, ambachtelijke producten van bedrijven uit de eigen streek te zien.
En die mogen uiteraard ook geproefd worden. Ook wordt een aantal activiteiten georganiseerd, is er van alles te doen voor de jongsten en zal een topkok rondgaan met zelfgemaakte hapjes. 
De markt begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Oude én nieuwe auto's op Paleis het Loo

Een groot autofeest in Apeldoorn: het concours d'élégance op Paleis het Loo. Een auto-evenement met honderden klassieke auto's uit allerlei landen. Van bijzondere Renaults tot de Ferrari Dino, Amerikaanse Cadillacs en Chevrolets. Maar er zijn ook nieuwe modellen van merken zoals de elektrische Tesla. 
Het hele weekend is iedereen welkom, maar koop wel even een ticket van tevoren. 

Voor meer informatie: concourselegance.com

Zomerse carnavalssferen in Doetinchem

In de Achterhoek kunnen mensen er ook op uit: in Doetinchem vindt vandaag namelijk het zomercarnaval plaats. Het is alweer de 5e editie van het evenement. Net als in het Caribisch gebied viert de streek het zomercarnaval met optredens van onder meer een brassband.
Jody Bernal en zelfs (wie kent ze nog?) de Vengaboys. De eind mei verkozen zomerprinses Anneleen Visser zal haar gezicht ook laten zien. 
Op het festivalterrein waan je je even op een tropisch eiland, met een strandje en een beachbar en vooral veel eten. 

Voor meer informatie: zomercarnavaldoetinchem.nl

Ridders en huurlingen op Kasteel Doornenburg

Het hele weekend kunnen bezoekers van Kasteel Doornenburg meedoen met het middeleeuws festijn. De riddertijd moet dan weer even tot leven komen. Want wat was die tijd eigenlijk, wat deden ridders en waarom was het zo'n gevaarlijke periode, die middeleeuwen?
Bezoekers van het festijn komen alles te weten en kunnen bovendien een (uiteraard nagespeeld) gevecht van huurlingen aanschouwen. 
Zaterdag is het festival op Kasteel Doornenburg te bezoeken vanaf 10.30 uur.

Voor meer informatie: kasteeldoornenburg.nl

Cultuur in Ederveen

Tussen de weilanden in het Veluwse kunnen mensen zaterdag de hele dag naar muziek luisteren, theaterstukken bezichtigen en kunst bekijken tijdens Cultuurland Ederveen. Het is de derde editie van het evenement. 
In een openluchttheater vertonen verschillende artiesten hun kunsten. De beeldende kunst is te zien in het bos en in meerdere omliggende gebouwen worden films vertoond. En het is nog gratis ook. 

Voor meer informatie: cultuurlandederveen.nl

Kersenfeest in Driel

Het is weer kersentijd! In Driel kan iedereen daarom uit z'n dak gaan tijdens het Drielse Kersenfeest. Dat feest duurt maar liefst zeven dagen en begint zaterdag. Onder meer een survivaltocht, de Drielse Kersenloop, en verschillende (feest)activiteiten luiden de week in. 

Voor meer informatie: kersenfeestdriel.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!