Nieuws

Abdu uit Velp wil de nieuwe Sifan Hassan worden

ARNHEM - De 17-jarige Abdu uit Eritrea is hard op weg om -net als de Ethiopische medaillewinnares Sifan Hassan- een topatleet te worden. Zijn talent werd ontdekt in het asielzoekerscentrum in Borculo waar hij tot voor kort woonde. Inmiddels is hij verhuisd naar het azc in Velp en kan hij met de fiets naar Papendal.

Jeugdkampioen

In Eritrea was Abdu al een goede hardloper en was hij jeugdkampioen. Bij het asielzoekerscentrum in Borculo viel hij meteen op. Zijn begeleidster daar heeft er voor gezorgd dat hij vrij snel op Papendal kon trainen. Drie keer in de week ging Abdu samen met haar naar Arnhem om hard te kunnen lopen. Nu woont hij dichterbij, in Velp en kan hij zelf met de fiets naar het sportcentrum. 
Hij heeft dezelfde coach als zijn grote voorbeeld Sifan Hassan, Honoré Hoedt. 'Abdu is een goede sprinter en wil heel graag. Ik wil hem graag helpen nog beter te worden', zegt Hoedt. 

'Olympische Spelen is grote droom'

Meerdere keren in de week traint Abdu op de baan en daarnaast doet hij nog krachttraining en fitness. Want Abdu heeft één droom: 'In 2020 wil ik meedoen aan de Olympische Spelen'.