Nieuws

Defecte hijskraan zorgt voor vertraging op centrumring Arnhem

ARNHEM - Verkeer richting het centrum van Arnhem moet ter hoogte van concertgebouw Musis Sacrum rekening houden met vertraging door een defecte hijskraan. Twee van de drie rijstroken zijn hierdoor versperd. Hoe lang de vertraging duurt, is niet bekend.
UPDATE: Het probleem met de hijskraan is inmiddels opgelost. De twee rijstroken zijn ook vrijgegeven.
Een vrachtwagen met twee spanten (stalen draagconstructies voor het dak) stond geparkeerd voor het concertgebouw. Deze spanten zouden vrijdagochtend tussen 04.00 en 07.00 uur door de hijskraan naar het concertgebouw gehesen worden.
Tijdens het inhijsen van het eerste spant, ontstond er een storing in de hijskraan. Daardoor kon het andere spant niet van de vrachtwagen geladen worden. De oorzaak van de storing is onbekend.

Geluk bij ongeluk

'Het is niet handig in verband met de ochtendspits, maar vanwege de veiligheid hebben we besloten de vrachtwagen niet te verplaatsen', legt een woordvoerder van de gemeente Arnhem uit. 'Het enige geluk bij een ongeluk is dat vrijdag normaal gesproken niet de allerdrukste ochtendspits is.'
Inmiddels staat het verkeer vanaf de John Frostbrug vast.

Verbouwing

Musis Sacrum wordt sinds juli vorig jaar verbouwd. Het compleet verbouwde, opgeknapte en uitgebreide concertgebouw moet vanaf 2017 hét muziekcentrum van Oost-Nederland zijn.
Sinds de start van de verbouwing heeft het project echter te kampen gehad met tegenspoed. Zo kwam de bouwput bij het concertgebouw in november vorig jaar compleet blank te staan door een kapotgetrokken waterleiding. De brandweer was de hele dag bezig met het wegpompen van het water. Ook kwam hierdoor bij 46.000 huishoudens in Arnhem, Duiven en Westervoort minder water uit de kraan.

Betonpomp kantelt

Een maand later kantelde bij Musis Sacrum een vrachtwagen met daarop een betonpomp. De combinatie die bij de bouwput stond opgesteld, kantelde doordat één van de stabilisatievoeten het begaf. Er raakte niemand gewond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!