Nieuws

Geen uitzicht op doorstart Scheer & Foppen

Scheer & Foppen in Harderwijk.
Voor de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen zit er waarschijnlijk geen doorstart meer in. Bij de curatoren hebben zich wel geïnteresseerden gemeld, maar geen van de overnamekandidaten kwam met een bod dat interessant genoeg was om verder te praten. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Voor de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen zit er waarschijnlijk geen doorstart meer in. Bij de curatoren hebben zich wel geïnteresseerden gemeld, maar geen van de overnamekandidaten kwam met een bod dat interessant genoeg was om verder te praten.
Curator Bavo König zegt dat hij de 56 filialen, waarvan 16 in Gelderland, nog tot half juli wil openhouden. Komende weken gaan de curatoren nog kijken of individuele vestigingen of delen van de keten voortgezet kunnen worden.

Expert neemt diensten over

Overigens hoeven klanten die nog een servicecontract of garantie hadden bij Scheer & Foppen zich geen zorgen te maken. Die diensten worden overgenomen door branchegenoot Expert.

Harderwijks bedrijf

Het hoofdkantoor van Scheer & Foppen staat in Harderwijk, waar Aart Foppen in 1964 met de verkoop van elektrische artikelen begon.
Scheer & Foppen telde 475 medewerkers. Het bedrijf, dat vooral in het noordoosten van het land te vinden is, kampte al jaren met een teruglopende omzet door toenemende concurrentie van webwinkels.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!