Nieuws

Wethouder Oude IJsselstreek betreurt ophef over keukentafelgesprekken

Links wethouder Bert Kuster tijdens de raadsvergadering.
Een bonus voor een bureau dat erin slaagt het aantal uren huishoudelijke hulp terug te dringen. Wethouder Bert Kuster van Oude IJsselstreek staat daar niet achter, zei hij donderdagavond tegen de gemeenteraad. © Omroep Gelderland
GENDRINGEN - Een bonus voor een bureau dat erin slaagt het aantal uren huishoudelijke hulp terug te dringen. Wethouder Bert Kuster van Oude IJsselstreek staat daar niet achter, zei hij donderdagavond tegen de gemeenteraad.

Excuses

Dat deze bonusregeling toch in de offerte-uitvraag voor bedrijven stond die keukentafelgesprekken willen voeren, is volgens hem buiten zijn medeweten gebeurd. 'Dat betreur ik en ik bied uw raad hiervoor mijn excuses aan.'
Kuster: 'Het is uiteindelijk dan ook een goed resultaat dat dit niet in de uiteindelijke overeenkomst is vastgelegd.' Hij voegt eraan toe dat hij wel voorstander is van een boete voor het bureau als het aantal uren juist hoger uitvalt.

Raadsenquête

Oppositiepartij D66 in Oude IJsselstreek vindt dat de excuses te laat komen. 'Met excuses is het vertrouwen in de wethouder nog niet hersteld', zegt fractievoorzitter Hayo Canter Cremers. De partij wil dat er een raadsenquête komt. Maandag wordt duidelijk of een meerderheid van de gemeenteraad dit voorstel steunt. 
PvdA en SP geloven niet dat wethouder Kuster niet op de hoogte was van de bonusregeling. Aan het begin van de raadsvergadering gaf de verantwoordelijk wethouder een verklaring, waarin hij dat zei. Op verdere vragen van raadsleden en journalisten wilde hij donderdagavond niet reageren.