Nieuws

Geëmotioneerd afscheid van oud-burgemeester Renkum Jean Paul Gebben

Een paar honderd mensen nam donderdagmiddag afscheid van de in opspraak geraakte burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum. Door de ophef legde hij zijn ambt neer. Het afscheid was in de Westerbouwing in Oosterbeek. © Gert Budding
OOSTERBEEK - Een paar honderd mensen nam donderdagmiddag afscheid van de in opspraak geraakte burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum. Door de ophef legde hij zijn ambt neer. Het afscheid was in de Westerbouwing in Oosterbeek.
Volgens een fotograaf was de aanloop massaal en stonden de mensen 's middags in de rij om binnen te komen. Ook lieten de burgemeester van Renkum en Westervoort hun gezicht zien. Gebben kreeg een erepenning en was zichtbaar geëmotioneerd. Ook zijn kinderen hielden het niet droog. 
In maart van dit jaar kwam de oud-burgemeester in opspraak na een stapavond waarbij hij te diep in het glaasje had gekeken. Toen vervolgens bleek dat hij piketdienst had en loog over waarom hij dat vergeten was, barstte de bom. Gebben hield de eer aan zichzelf en stapte op.
Vorige maand werd een schilderij van hem onthuld en dat ontroerde Gebben zichtbaar, net als het afscheid van donderdagmiddag in Oosterbeek. 

Gebben terug als burgervader?

Een aantal inwoners kwam tijdens het afscheid op het idee uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om hun voormalige burgemeester terug te krijgen. Via een petitie of een referendum zou dat dan geregeld moeten worden. Eén van de initiatiefnemers: 'Van je fouten moet je leren. Ik denk dat heel veel mensen Gebben uiteindelijk terug willen. Tegen Gebben zelf zei ik: Denk er over na en als je dit wilt, gaan we actie ondernemen'. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!