Nieuws

OM wil zestien jaar cel voor moord op Guus Völker uit Tiel

Voor het hof in Arnhem heeft de advocaat-generaal zestien jaar cel geëist tegen een 59-jarige vrouw. Volgens het OM vermoordde ze in oktober 2011 haar echtgenoot Guus Völker uit Tiel. De vrouw kreeg in hoger beroep veertien jaar cel, maar de Hoge Raad bepaalde dat de zaak over moest: dat het om moord ging, was niet voldoende onderbouwd. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Voor het hof in Arnhem heeft de advocaat-generaal zestien jaar cel geëist tegen een 59-jarige vrouw. Volgens het OM vermoordde ze in oktober 2011 haar echtgenoot Guus Völker uit Tiel. De vrouw kreeg in hoger beroep veertien jaar cel, maar de Hoge Raad bepaalde dat de zaak over moest: dat het om moord ging, was niet voldoende onderbouwd.
Guus Völker werd in de nacht van 19 op 20 oktober 2011 dood aangetroffen in zijn woning aan de Adriaan van Ostadestraat in Tiel. Zijn vrouw had 112 gebeld en gezegd dat er inbrekers waren. Op 13 december werd zij als moordverdachte aangehouden.

'Ongelukkig in haar huwelijk'

Volgens het OM sloeg de vrouw haar man in zijn slaap met een hard voorwerp op het hoofd en stak ze hem meerdere keren met een mes. 'Omdat ze ongelukkig was in haar huwelijk en vanwege financiële motieven is ze gekomen tot haar daad', zegt de advocaat-generaal.
Het OM is overtuigd van voorbedachten rade en zegt dat niets erop wijst dat de vrouw Volker in een opwelling doodde. 'Het slachtoffer lag te slapen. Er is geen enkele aanwijzing voor een eerdere ruzie die avond. Uit niets blijkt dat de dodingshandelingen door wat dan ook zijn getriggerd.'

'Interesse in misdaadseries'

De vrouw ontkent dat ze haar man heeft vermoord. Dat ze op internet zocht naar termen als 'huis vrijgeven na moord' en 'na moord huis weer schoonmaken', had volgens haar te maken met haar grote interesse voor misdaadseries als CSI, Bones en Cold Case.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!