Nieuws

De fiets van de toekomst wordt gemaakt in Dieren

DIEREN - Met een snelheid van 45 kilometer per uur; zonder zichtbare kabels; met een ingebouwde motor en een mobieltje standaard op je stuur. Al die dingen zitten op de nieuwste fiets die bij fietsenfabriek Gazelle in Dieren wordt ontwikkeld. Een koopprijs is er niet want de fiets komt niet op de markt.
Van de fiets worden er vijftig met de hand gebouwd. Niet voor de verkoop dus,  maar als test om te kijken hoe de verschillende nieuwe toepassingen in de praktijk gaan werken. Door die kennis zullen onderdelen ervan gebruikt gaan worden in de nieuw te bouwen fietsen.
Woordvoerder Ferdi Ertekin: 'Het zou goed kunnen zijn dat over een aantal jaren een aantal onderdelen ervan op de markt zullen komen.'

Kloof

Met de nieuwe fiets probeert Gazelle ook in de toekomst het gat te gaan dichten tussen de fiets en de auto. Een e-bike is er natuurlijk al, maar een fiets die 45 kilometer kan nog niet volgens Gazelle. Overigens produceren de merken Flyer en Trek ook e-bikes die 45 km/u kunnen.
Veiligheid staat bij de ontwikkeling voorop zegt Gazelle. Zo is ook het gebruik van een mobieltje alleen mogelijk als de snelheid lager is dan vijf kilometer per uur.