Nieuws

Slijterijketen Mitra uit Doesburg failliet, maar franchise-winkels willen door

Slijterijketen Mitra uit Doesburg is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. 144 mensen raken mogelijk hun baan kwijt. © Pixabay
DOESBURG - Slijterijketen Mitra uit Doesburg is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. 144 mensen raken mogelijk hun baan kwijt.
De rechtbank Zutphen verleende woensdag al uitstel van betaling aan Mitra Beheer BV en Mitra CV. De keten heeft vele franchise-ondernemingen maar ook een aantal filialen dat direct onder het moederbedrijf valt. Personeelsleden van het kantoor, het distributiecentrum en de eigen winkels komen waarschijnlijk op straat te staan. 
De curator praatte met met onder meer het bestuur van de franchise-winkels. Dat zijn er in totaal 146. Het bestuur liet weten gezamenlijk verder te willen. Of dat onder de naam Mitra kan, daar kijkt de curator nu naar. Hij benadrukt dat deze winkels verder 'part noch deel hebben' aan het faillissement. 

'Wij gaan door'

De filiaalleider van de Mitra in Arnhem laat weten dat hij zich niet al teveel zorgen maakt. Net als zijn collega-ondernemers in Nederland is hij ondernemer met een drankwinkel onder de Mitra-naam. En met zijn zaak gaat het niet slecht, zegt hij.
'Er was bij Mitra al het plan om volledig te draaien op franchise-vestigingen en die overgang moest eind dit jaar klaar zijn. Als Mitra wegvalt, kunnen wij als franchisers gezamenlijk verdergaan', zegt de ondernemer.