Nieuws

Grote uitslaande brand Vrije School de Berkel Zutphen onder controle, delen pand staan op instorten

De grote uitslaande brand in de Vrije School de Berkel aan de Weerdslag in Zutphen is onder controle. De school is ontruimd; delen ervan staan op instorten. De kinderen zijn in een naastgelegen school opgevangen. Niemand raakte gewond. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De grote uitslaande brand in de Vrije School de Berkel aan de Weerdslag in Zutphen is onder controle. De school is ontruimd; delen ervan staan op instorten. De kinderen zijn in een naastgelegen school opgevangen. Niemand raakte gewond.
Er is nog veel rookoverlast, omdat er weinig wind is en veel wolken zijn. De stoffen zijn niet giftig, verzekert de veiligheidsregio. De brandweer roept inwoners op niet meer te bellen over de overlast. Ze moeten ramen en deuren dichthouden en hun ventilatie uitzetten.
De kinderen van de afgebrande basisschool kunnen vanaf volgende week terecht in de naastgelegen middelbare school. De leerlingen zijn al hun schoolspullen kwijt.
Bij het blussen ondervond de brandweer problemen, omdat het water van ver moest komen, uit een vijver. Voor de brand zijn acht tankauto's, acht blusvoertuigen, een peloton grootschalige watervoorziening en een hoogwerker ingezet.
De brand is rond 9.00 uur ontstaan in de cv-ruimte op zolder. Om 13.27 uur werd het sein brand meester gegeven.
De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het Team Brandonderzoek doet onderzoek.
Directeur Bart Brouwer over de brand en de gevolgen daarvan:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!