Nieuws

Drie aanhoudingen bij drugsinvallen in de Achterhoek; 1000 wietplanten in beslaggenomen

Archief
In een omvangrijk softdrugsonderzoek zijn in de Achterhoek zes woningen en een garagebox doorzocht. Bij de actie zijn drie mannen aangehouden en ruim duizend hennepplanten, wapens en contant geld in beslag genomen. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - In een omvangrijk softdrugsonderzoek zijn in de Achterhoek zes woningen en een garagebox doorzocht. Bij de actie zijn drie mannen aangehouden en ruim duizend hennepplanten, wapens en contant geld in beslag genomen.
De politie had informatie binnengekregen dat het drietal zich op grote schaal bezighield met de productie van en handel in softdrugs. Daarom werden de verdachten dinsdag in alle vroegte van hun bed gelicht. 
Het gaat om twee mannen van 47 en 45 uit Doesburg en een 40-jarige man uit Silvolde. Zij worden verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zitten momenteel vast voor nader onderzoek en verhoor. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Grote hennepkwekerij in Ulft

De invallen vonden plaats in Doesburg (2), Doetinchem (2), Ulft (2) en Silvolde. In een woning aan de Roggestraat in Ulft trof de politie een grote hennepkwekerij aan met ongeveer 1000 oogstrijpe planten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.
In een garagebox in Doetinchem lagen apparatuur en spullen die worden gebruikt bij de teelt van hennep.

Tien wapens

Bij de invallen zijn in totaal tien wapens in beslag genomen, waaronder een ploertendoder, een boksbeugel, pepperspray en omgebouwde wapens. Daarnaast stuitte de politie op contant geld en een kleine hoeveelheid harddrugs (vermoedelijk cocaïne).