Nieuws

Gelderse zonneboten actief op Dutch Solar Challenge

De boot van het Graafschap College.
Gelderlanders doen komende week mee aan de zonnebootrace Dutch Solar Challenge. Die start zaterdag in Amsterdam en eindigt op 9 juli in Leeuwarden. © Facebook
ARNHEM - Gelderlanders doen komende week mee aan de zonnebootrace Dutch Solar Challenge. Die start zaterdag in Amsterdam en eindigt op 9 juli in Leeuwarden.
Het team van het Graafschap College in Doetinchem bestaat uit vijf leerlingen die hun boot zelf hebben gebouwd. In 2014 werd de formatie tweede. Ook een ploeg van netwerkbedrijf Alliander uit Duiven vaart mee, evenals een zonneboot van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.
Naast Nederlandse teams verschijnen ook formaties uit Indonesië, Brazilië, Polen, België, Bahrein, Turkije, Amerika, Finland, Hongarije en China aan de start.
Zaterdag varen de bijna 40 boten in een parade door Amsterdam. Een dag later is daar ook de eerste sprintwedstrijd. Het programma wordt daarna vervolgd in Friesland. De deelnemers leggen in hun zonneboten in totaal zo'n 200 kilometer af.

Zie ook:

De deelnemers
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!