Nieuws

Goffertstadion voor Special Olympics uitverkocht

In een met ruim 12.000 bezoekers uitverkocht stadion De Goffert worden vrijdag de Special Olympics Nationale Spelen geopend. Na de openingsceremonie treffen de deelnemers elkaar in 18 sporten: van voetbal tot bowlen en van paardrijden tot atletiek en hockey. © YouTube
MALDEN - In een met ruim 12.000 bezoekers uitverkocht stadion De Goffert worden vrijdag de Special Olympics Nationale Spelen geopend. Na de openingsceremonie treffen de deelnemers elkaar in 18 sporten: van voetbal tot bowlen en van paardrijden tot atletiek en hockey.
Ongeveer 2.400 mensen met een verstandelijke beperking doen op 1, 2 en 3 juli mee aan deze sporthappening, die in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen wordt gehouden. Om al deze mensen begin juli te kunnen laten sporten zijn 800 begeleiders vanuit de sporters en hun clubs en 1.000 vrijwilligers vanuit de meewerkende verenigingen en bedrijven uit de regio Nijmegen in touw.
De sporters en hun begeleiders logeren in tentenkamp Heumensoord, waar tot voor kort asielzoekers gehuisvest waren. Over enkele weken worden hier militairen voor de Vierdaagse gehuisvest.
De Special Olympics Nationale Spelen worden om de twee jaar gehouden; in 2018 worden ze in de Achterhoek georganiseerd.