Nieuws

'Horrorlift' in Eindhoven voldeed aan alle eisen; leverancier in Zevenaar neemt geen maatregelen

De lift die zondag in een Bart Smit in Eindhoven een moeder met kind dreigde te pletten, voldeed aan alle eisen. Dat zegt de leverancier van de lift, een liftproducent uit Zevenaar. Volgens de directeur zullen in de toekomst dan ook geen aanpassingen worden gedaan. © politie Eindhoven
ZEVENAAR - De lift die zondag in een Bart Smit in Eindhoven een moeder met kind dreigde te pletten, voldeed aan alle eisen. Dat zegt de leverancier van de lift, een liftproducent uit Zevenaar. Volgens de directeur zullen in de toekomst dan ook geen aanpassingen worden gedaan.
De vrouw wilde met haar kind de lift pakken, maar had niet door dat ze de liftschacht was ingestapt. De lift die een verdieping hoger hing, kwam vervolgens omlaag en drukte de moeder met kinderwagen tegen de grond.

Buggy hield lift tegen

Het gevaarte stopte pas op 50 centimeter vanaf de grond, vermoedelijk door de buggy die eronder klem was komen te zitten. Beide slachtoffers konden daarna uit hun benarde positie worden bevrijd. Alleen de peuter bleek wat lichte verwondingen te hebben.
Foto: politie Eindhoven

Menselijke fout

Volgens de directeur is het ongeluk te wijten aan een menselijke fout. De deur waardoor moeder en kind naar binnenkwamen, had volgens hem op slot moeten zijn. De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie, red.) is inmiddels een onderzoek gestart. 
De Zevenaarse liftproducent heeft in Nederland ruim 4000 liften staan. Volgens de directeur is het nog niet eerder op deze manier misgegaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!