Nieuws

SP'er Geert Ritsema benoemd als wethouder in Arnhem

Geert Ritsema (links). Archieffoto ANP
SP'er Geert Ritsema is dinsdag in Arnhem door de gemeenteraad benoemd als wethouder. Hij volgt Alex Mink op, die eind maart aftrad.
ARNHEM - SP'er Geert Ritsema is dinsdag in Arnhem door de gemeenteraad benoemd als wethouder. Hij volgt Alex Mink op, die eind maart aftrad.
De 56-jarige Ritsema krijgt de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Wonen, Vastgoed, Vergunningen & Handhaving, Verkeer & Mobiliteit en Personeel & Organisatie. 'Ik vind het een voorrecht om als wethouder mijn steentje bij te mogen dragen aan het op sociale en duurzame wijze besturen van deze stad.'
Ritsema heeft de afgelopen weken diverse verkenningstochten door de stad gemaakt, meldt de gemeente. Hij heeft met tientallen Arnhemmers gesproken. Ritsema heeft inmiddels een woning in de wijk Malburgen gevonden.

Belangrijke opdracht: voldoende, passende woningen

Over zijn opdracht voor de komende jaren: 'Een van mijn belangrijkste opgaven zal zijn om voor het groeiend aantal mensen dat in Arnhem wil wonen voldoende aanbod van passende woningen - van dure koop tot betaalbare sociale huur - te realiseren. Naast beschikbaarheid en betaalbaarheid is het zo energiezuinig mogelijk maken van de bestaande woningvoorraad en de nieuwbouw voor mij een belangrijke prioriteit', aldus Ritsema.
Ritsema was Statenlid in Noord-Holland en campagneleider bij Milieudefensie. Eerder werkte hij voor Greenpeace en was hij fractievoorzitter in de stadsdeelraad van Amsterdam-Oost.