Nieuws

Trio veroordeeld voor grootschalige koperdiefstal in Gelderland

Drie mannen zijn dinsdag veroordeeld voor grootschalige koperdiefstallen bij voornamelijk hoogspanningsstations in Gelderland en omgeving. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Drie mannen zijn dinsdag veroordeeld voor grootschalige koperdiefstallen bij voornamelijk hoogspanningsstations in Gelderland en omgeving.
Een 49-jarige Arnhemmer kreeg de hoogste straf. De rechtbank legde hem 252 dagen celstraf op voor het plegen van 15 inbraken. Zijn 21-jarige zoon uit Lathum kreeg een gevangenisstraf van 31 dagen voor het plegen van twee inbraken en een 26-jarige Oosterbeker dezelfde straf voor één inbraak.
Alle drie de mannen hoeven niet terug naar de gevangenis, omdat ze hun straf al in voorarrest hebben uitgezeten. De Arnhemmer moet nog wel een schadevergoeding betalen van in totaal 46.071,17 euro aan de eigenaren van de hoogspanningsstations. Justitie had dezelfde straffen geëist.

Honderden kilo's per keer

De drie mannen namen in de periode mei tot en met september 2013 in totaal ruim duizend kilo koper mee van verschillende plekken. Onder andere in Arnhem, Gendringen, Ede, Bemmel, Ulft, Druten, Dodewaard, Barneveld, Lochem, Zaltbommel, Winterswijk, Aalten, Lochem en Hattem werd 's nachts toegeslagen. Het ging voornamelijk om koper van de Arnhemse nutsbedrijven Alliander en TenneT.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!