Nieuws

Bureau GLD 29 juni 2016

ARNHEM - In deze uitzending een zware mishandeling van een man in Zutphen, ook een vrouw raakt daarbij gewond. Verder diefstal van kleren, zonnebrillen en geld. Kijk en denk mee!

Tips

Na de uitzending van 22 juni 2016 is op verschillende zaken gereageerd, bijvoorbeeld over de sieraden die zijn buitgemaakt in Harderwijk. Maar daarmee is nog niet duidelijk van wie ze allemaal zijn. Op politie.nl zijn alle sieraden te bekijken.

Zware mishandeling centrum Zutphen

Eerder dit jaar is een man uit Zutphen op straat mishandeld. Hij heeft daarvoor dagenlang in het ziekenhuis gelegen. Sinds die tijd onderzoekt de politie de zaak, maar een verdachte is nog niet aangehouden. De mishandeling vindt plaats in de nacht van 6 op 7 februari, rond 04.00, in  de Tadamasingel. Het slachtoffer is uit geweest als hij met twee vrouwen door de Tadamasingel loopt. De groep wordt lastiggevallen door twee mannen. Compleet onverwacht wordt een van de vrouwen geslagen. Ze valt hard op de grond. De vrouw loopt een gescheurde lip en kneuzingen in het gezicht op.
Het mannelijke slachtoffer duwt de dader weg maar krijgt dan de volle laag. Hij wordt zó hard geslagen dat hij een gebroken jukbeen en verbrijzelde oogkas oploopt. De man is zodanig hard geslagen dat verschillende botten in zijn gezicht met plaatjes hersteld moesten worden. 

Signalement

- De verdachte is lichtgetinte tussen de 20 en 25 jaar oud
- smal gezicht en postuur
- rond de 1.80 lang
- kort, zwart haar
- droeg die nacht een zwarte driekwart jas met bontkraag.
Deze mannen zijn in de buurt gezien rond het tijdstip van de mishandeling. Misschien weten zij meer over de zaak.

Wie heeft er informatie over deze mannen of over deze zaak, hoe onbelangrijk het soms ook lijkt, geef het nu door aan de politie via 0800-6070. Anoniem blijven? Tip dan via M, 0800-7000 

Diefstal kleingeld Epse

Diefstallen komen vaak voor, maar een diefstal uit een bandenspanningsapparaat, dat gebeurt niet vaak. Een man haalt daar op 5 april het kleingeld uit. Rond twee uur die nacht, rijdt de man in een auto met kapotte uitlaat bij het tankstation Gulf aan de Lochemseweg in Epse. Die auto valt nogal op door het geluid dat de auto maakt. Het gaat vermoedelijk om een Peugeot 107. Wie herkent deze man?

Diefstal kleren Zutphen

Dit stel loopt een winkel in Zutphen binnen en neemt binnen korte tijd een stapel polo's mee. De vrouw houdt een shirt omhoog, de man stopt de kleren in een tas. waarschijnlijk is deze geprepareerd. Het gebeurt op zaterdagochtend 14 mei bij State of Art in het centrum van Zutphen.
De man is blank
- tussen de 40 en 45 jaar oud
- ongeveer 1.80 - 1.85 meter lang
- kalend
- breed postuur
Hij droeg die dag een rode polo en een grijze korte broek en hij had een rode geprepareerde tas bij zich.
De vrouw is blank
- tussen de 40 en 45 jaar oud
- ongeveer 1.60 - 1.65 meter lang
- blond lang haar
- tenger postuur
- grote donkere zonnebril
- in het grijs gekleed
- zwart dames tasje

Poging inbraak zorginstelling Den Ooiman Doetinchem

Op dinsdagavond 17 mei forceren twee mannen de toegangsdeur van zorginstelling Den Ooiman aan het Groot Hagen in Doetinchem. Ze weten waarschijnlijk precies waar de camera's hangen, want als ze binnenkomen trekken ze hun jas over 't hoofd. Later laten ze die zakken, toch is één van de twee nog even te zien. De inbraak levert de inbrekers niets op, de zorginstelling blijft met een flinke schadepost zitten... Wie herkent de mannen?

Diefstal zonnebrillen Apeldoorn

Bij een opticien in het centrum van Apeldoorn slaan deze twee jonge vrouwen toe. Ze stelen op zaterdagmiddag 21 mei drie dure brillen. Totale waarde: meer dan 750 euro! Ze gaan gewiekst te werk, paar brillen passen en ondertussen een paar brillen in een tas stoppen. Die is waarschijnlijk beveiligd, want het alarm gaat niet af. Wie zijn dit?