Nieuws

Wordt doelman NEC Halldórsson opnieuw de held van IJsland?

Doelman van NEC Hannes Thór Halldórsson verdedigt vanavond de eer van IJsland en ook een beetje die van Gelderland op het EK voetbal. De sluitpost staat tussen de palen in de achtste finale van zijn land tegen Engeland.
NICE - Doelman van NEC Hannes Thór Halldórsson verdedigt vanavond de eer van IJsland en ook een beetje die van Gelderland op het EK voetbal. De sluitpost staat tussen de palen in de achtste finale van zijn land tegen Engeland.
Beide landen kwamen elkaar twee keer eerder tegen, maar dat waren oefenwedstrijden. In 1982 wist IJsland de Engelsen in eigen land op 1-1 te houden, maar toen traden de Engelsen niet in de sterkste formatie aan. Twaalf jaar geleden veegde Engeland op eigen veld IJsland met 6-1 van de mat.
In de EK-poulewedstrijd tegen Portugal was voor de NEC-doelman een heldenrol weggelegd. Met acht reddingen was hij schier onpasseerbaar; alleen op de inzet van Nani was hij kansloos. Het duel eindigde in 1-1.
De wedstrijd tussen IJsland en Engeland wordt vanavond afgewerkt in Nice en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Skomina. Komt IJsland als winnaar uit de strijd, dan is in de kwartfinale gastland Frankrijk de volgende tegenstander.