Nieuws

Gewapende vandaal Doetinchem is 34-jarige man

De man die maandagmorgen ruiten vernielde bij de Rabobank aan de Terborgseweg in Doetinchem, is een 34-jarige Doetinchemmer. Dat meldt de politie. De man werd vanochtend gepakt bij het gemeentehuis nadat de politie een waarschuwingsschot gelost had. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De man die maandagmorgen ruiten vernielde bij de Rabobank aan de Terborgseweg in Doetinchem, is een 34-jarige Doetinchemmer. Dat meldt de politie. De man werd vanochtend gepakt bij het gemeentehuis nadat de politie een waarschuwingsschot gelost had.
De man probeerde met een baksteen de ruiten van de bank in te gooien. Een groot aantal ruiten liep daarbij schade op en de medewerkers waren bang. De man bleek ook gewapend te zijn met een mes.
De politie kwam meteen ter plaatse, maar de Doetinchemmer ging er snel vandoor. Op de parkeerplaats van het gemeentehuis is de man bespoten met pepperspray, maar hij liet het mes niet vallen. Toen loste de politie een waarschuwingsschot. Ook dat deed de 34-jarige Doetinchemmer niks, hij wilde er opnieuw vandoor. Op de Raadhuisstraat kon de politie hem pakken toen hij alsnog het mes wegwierp.

Psychische problemen?

De man is daarna naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De Doetinchemmer wordt onderzocht door de crisisdienst, dit om te kijken of hij psychische problemen heeft. De politie onderzoekt nog waarom de man de ruiten wilde ingooien.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!