Nieuws

Long- en kankercentrum Salem in Ermelo sluit vrijdag

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft besloten dat behandelcentrum Salem in Ermelo vanaf vrijdag dicht is. © archief
HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft besloten dat behandelcentrum Salem in Ermelo vanaf vrijdag dicht is.
In Salem worden patiënten met complexe problemen behandeld. Het gaat daarbij om mensen met chronische longaandoeningen en mensen die behandeld zijn voor kanker. St Jansdal heeft een screeningsfunctionaris aangesteld die de patiënten moet adviseren waar ze nu het beste voor die zorg terecht kunnen.

Overname niet gelukt

Het ziekenhuis heeft geprobeerd om een overnamekandidaat voor Salem te vinden, maar is daarin niet geslaagd. De afgelopen weken zijn volgens een woordvoerder van het ziekenhuis de medewerkers en patiënten op de hoogte gebracht van de sluiting.

Fit voor de toekomst

De sluiting van Salem past binnen een grote reorganisatie van het ziekenhuis. In het programma 'Fit voor de toekomst' worden bezuinigingen doorgevoerd. Tot nu toe ging dat nog grotendeels met maatregelen op materieel gebied. De komende twee jaar moeten zo'n honderd formatieplaatsen verdwijnen.