Nieuws

Høken in Toldijk, zonder Normaal en met poncho tegen de regen

TOLDIJK - 'Høken in Toldiek', maar zonder Normaal dit jaar. Voor het eerst in het bijna 40-jarige bestaan van het Achterhoekse evenement trad de band van Bennie Jolink niet op. Maar voor de fans betekende het niet minder pret.
Op 19 december nam Normaal afscheid van het grote publiek in het GelreDome. Bennie Jolink beklimt het podium nog wel, met zijn band The Pensionado's. Maar zijn laatste show viel hem zwaar en dus zegde Jolink af voor het Høken-festival.
Vandaag is het de laatste dag Høken, bij jeugdsoos Flophouse in Toldijk. De dag begon zonnig, maar het weer sloeg begin van de middag om. Toch kwamen festivalgangers ouderwets 'høken'.
En ook al stond Normaal er niet, er was voor de liefhebber genoeg te doen. Verdeeld over drie podia traden diverse artiesten op, zoals: Memphis Maniacs, de Bökkers en de ACDC UK-coverband. En voor degenen die écht niet zonder Normaal konden: de Old Ni'js, met oud-bandleden, gaven de bezoeker alsnog dat vleugje van toen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!