Nieuws

Rwandese zitvolleybalsters op trainingskamp in Achterhoek

DOETINCHEM - Het Rwandese paralympisch zitvolleybalteam bereidt zich in de Achterhoek voor op de paralympische spelen, later dit jaar in Brazilië. Zondagmiddag spelen de Rwandese vrouwen oefenwedstrijden tegen de dames van het Doetinchemse Orion en Oranje. Ook de Nederlandse teams gaan voor de gelegenheid zittend spelen.
Dat de Rwandese paravolleybalsters in de Achterhoek op trainingsstage zijn, is te danken aan hun Gelderse coach Peter Karreman. Hij komt uit Westervoort. Eerder trainde Karreman ook al de paralympische volleybalmannen van Rwanda. Hij werd hiervoor gevraagd nadat hij eerder een aantal trainerscursussen had gegeven in het Afrikaanse land. In eigen land is de 59-jarige coach actief voor Alterno in Apeldoorn.
Gesprek met de trainer Peter Karreman:

Oorlog

De Rwandese dames zijn bijna allemaal gehandicapt geraakt in de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's, ruim 20 jaar geleden. Er vond genocide plaats waarbij naar schatting 500.000 tot 1 miljoen mensen in drie maanden tijd werden vermoord.
De Paralympische Spelen worden gehouden van 7 tot en met 18 september in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De Nederlandse paravolleybalheren en -dames hebben zich niet voor de Spelen geplaatst. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!