Nieuws

Bokser Enrico Lacruz uit Huissen wint goud in Bakoe

Enrico Lacruz
Amateurbokser Enrico Lacruz uit Huissen heeft zaterdag bij het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe goud gewonnen in de klasse tot 60 kilogram. © Enrico Lacruz
BAKI - Amateurbokser Enrico Lacruz uit Huissen heeft zaterdag bij het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe goud gewonnen in de klasse tot 60 kilogram.
De 22-jarige lichtgewicht versloeg in de hoofdstad van Azerbeidzjan Anvar Joenoesov uit Tadzjikistan op punten: 3-0. Lacruz moest het initiatief in de eerste ronde nog aan zijn tegenstander laten, maar schreef de tweede en derde ronde op zijn naam dankzij zijn betere techniek en voetenwerk.

Een bespreekgeval

Lacruz voldeed donderdag met zijn zege in de kwartfinales al aan de internationale kwalificatie-eis voor Rio 2016. In deze gewichtsklasse verdienden de eerste vijf boksers van het eindklassement in Bakoe een olympisch startbewijs.
Lacruz heeft echter nog niet voldaan aan de nationale kwalificatienormen van sportkoepel NOC*NSF. Volgens bondscoach Hennie van Bemmel is zijn beschermeling nu een 'bespreekgeval' voor deelname aan de Olympische Spelen in augustus in Brazilië.