Nieuws

Verzamelaars slaan hun slag bij Normaal-veiling in Zelhem

ZELHEM - De band Normaal bestaat niet meer. Maar de liefde voor Bennie Jolink en zijn mannen nog wel. Zeker in de Achterhoek. Daarom werd er zaterdag een speciale høkersmarkt georganiseerd in café De Tol in Zelhem.
Høken als 25 jaar geleden, gekleed in een Normaal-shirt of Normaal-trui. Het café én het terras stonden zaterdag vol met échte Normaal-fans. Op de deunen van enkele coverbands gingen ze los, om tussen de optredens door zeldzame Normaal-attributen te kopen op de veiling of bij één van de vele stands in de kroeg.

Liever KWF dan Serious Request

'We doen dit niet voor onszelf, de opbrengst gaat naar het goede doel,' legt Herman Otterlo van de organisatie uit. 'Maar niet naar Serieus Request, want dat vindt Bennie Jolink maar een commerciële bende.' Het KWF vond de voormalige voorman van Normaal wél een mooi doel. Dus daar gaat de opbrengst naar toe.

Tweede verzameling

Café de Tol was zaterdag het Mekka voor verstokte verzamelaars van Normaal-attributen. Een man van begin '20 heeft zijn verzameling singles van de band inmiddels compleet. 'Maar ik probeer nu een tweede verzameling op te bouwen en daarvoor mis ik er nog een paar.'
De opbrengsten van de veiling, de høkersmarkt en de vele spontane giften van de bezoekers worden aan het eind van de dag op één hoop gegooid.