Nieuws

Waterschap neemt maatregelen om overstroming van Laag-Keppel te voorkomen

LAAG-KEPPEL - Om te voorkomen dat Laag-Keppel onder water komt te staan, wordt de waterkering bij de jachthaven zaterdagavond dichtgemaakt. Door de overvloedige regenval dreigt de Oude IJssel buiten haar oevers te treden. Bij Dinxperlo worden pompen ingezet om te voorkomen dat daar een bedrijventerrein onderloopt.
Het waterschap plaatst een zogenoemde coupure in de toegangsweg naar de jachthaven in Laag-Keppel, vertelt een woordvoerder van het waterschap Rijn en IJssel. 'Normaal zit hier een gat in de kade en dat is bij normale waterstanden niet erg. Nu het water in de Oude IJssel zo hoog staat, moeten we dit gat dicht maken met de coupure, een soort schot.' 

Woonboten

De coupures of de schotten helpen ook om het waterpeil voor de woonboten binnen de perken te houden. Anders kunnen bijvoorbeeld de gasleidingen knappen, omdat de woonboten te hoog komen te liggen.

Dit gebeurt zelden

Volgens de woordvoerder van het waterschap komt het zelden voor dat de coupure wordt geplaatst. 'Sowieso is het in de zomer nog niet eerder gebeurd.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!