Nieuws

Nagebouwde loopgraven op Farm & Country Fair in Aalten

Loopgraven, een kampement en een Shermantank of Staghound. Het zijn niet de meest gangbare dingen die je op een fair tegenkomt. Maar in Aalten staat het allemaal, vandaag begint daar de Farm & Country Fair. © Archief Omroep Gelderland
AALTEN - Loopgraven, een kampement en een Shermantank of Staghound. Het zijn niet de meest gangbare dingen die je op een fair tegenkomt. Maar in Aalten staat het allemaal, vandaag begint daar de Farm & Country Fair.
Elk jaar heeft de fair een speciaal thema. Dit jaar is dat Tweede Wereldoorlog. Speciaal voor deze Fair zijn er loopgraven nagebouwd. Deze oorlog staat niet bekend om de loopgraven, maar die werden wel gemaakt en gebruikt. Om het extra 'echt' te maken zijn er re-enactors van American Patrol van de Vereniging Historische Militaria die de loopgraven bemannen.
Maar er gebeurt meer natuurlijk, want de Fair is bedoeld om het platteland dichter bij de mensen te krijgen. Dus op het terrein kunnen mensen genieten van allerlei soorten dieren als honden, schapen, varkens, ezels, paarden en zelfs cavia's.
De Fair duurt nog het hele weekend.
Bekijk hier een sfeerimpressie van de Farm & Country Fair van vorig jaar:
Zie ook: