Nieuws

Bokser Enrico Lacruz naar finale olympisch kwalificatietoernooi

Enrico La Cruz
Bokser Enrico Lacruz uit Huissen heeft vrijdag de finale bereikt van het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe. De 22-jarige lichtgewicht versloeg Lai Chu-En uit Taiwan overtuigend op punten. Het werd 3-0. © Enrico La Cruz
ARNHEM - Bokser Enrico Lacruz uit Huissen heeft vrijdag de finale bereikt van het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe. De 22-jarige lichtgewicht versloeg Lai Chu-En uit Taiwan overtuigend op punten. Het werd 3-0.
De Nederlandse kampioen schreef alle ronden royaal op zijn naam: 30-26, 30-25 en 30-26. Zijn Aziatische tegenstander kreeg in de tweede ronde ook nog een punt aftrek wegens gevaarlijk inkomen met het hoofd.
Lacruz voldeed donderdag al met zijn zege in de kwartfinales tegen de als derde geplaatste Hakan Erseker uit Qatar aan de internationale kwalificatie-eis voor Rio 2016. In deze gewichtsklasse mogen de eerste vijf boksers van het eindklassement in Bakoe aan de Olympische Spelen in Brazilië deelnemen.

Bespreekgeval

De Huissenaar heeft echter nog niet voldaan aan de nationale kwalificatienormen van sportkoepel NOC*NSF. 'Hij is nu een bespreekgeval', liet bondscoach Hennie van Bemmel vanuit Bakoe weten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!