Nieuws

Kip, ik heb je. Al het pluimvee op A50 gevangen en overgeladen (fotoserie)

Er is geen kip meer te bekennen op de A50 bij Hoenderloo. Al het pluimvee dat betrokken was bij het ongeval met de vrachtwagen op de snelweg richting Apeldoorn is overgeladen op een nieuwe wagen. De nieuwe truck is inmiddels onderweg naar een slachthuis in Apeldoorn. © Timo Bouman
HOENDERLOO - Er is geen kip meer te bekennen op de A50 bij Hoenderloo. Al het pluimvee dat betrokken was bij het ongeval met de vrachtwagen op de snelweg richting Apeldoorn is overgeladen op een nieuwe wagen. De nieuwe truck is inmiddels onderweg naar een slachthuis in Apeldoorn.
Eerder deze vrijdag sloeg op de A50 een vrachtwagen van pluimveebedrijf Bouw uit Nijkerkerveen met 6000 kippen om. De kratten met pluimvee kwamen door het ongeval op de weg terecht en gingen kapot. Meerdere kippen liepen vervolgens over de snelweg en in de berm.
Zo'n twintig medewerkers van het pluimveebedrijf werden opgetrommeld om het pluimvee te vangen. Rond 10.30 uur waren alle kippen gevangen en in nieuwe kratten geplaatst.
Hoeveel kippen het ongeval niet overleefd hebben, is niet bekend.

Weg vrijmaken

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat zorgen er momenteel voor dat de weg weer geheel vrij is. Op dit moment is slechts één van de drie rijstroken open. De verwachting is dat de afwikkeling van het ongeval tot ongeveer 14.00 uur duurt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!