Nieuws

Inloopavond inpassing A15 Groessen: 'Als omwonende mis ik informatie '

GROESSEN - In drie uur tijd komen er 150 mensen op af, de inloopavond in Groessen over de aanpassing van de door te trekken A15.
Deze avond gaat over de aanvullende maatregelen aan de oostzijde van het Pannerdensch Kanaal, daar waar de gemeenten Duiven en Zevenaar liggen.
Aan de hand van schematische tekeningen van projectbureau ViA15 kunnen burgers onder meer de aarden wal in Groessen/Loo zien. Maar ook de inrichting van de Griethse Poort, de aansluiting van de A15 op Zevenaar-Oost en de inpassing van de verdiepte ligging van de A15 met de 'deksel' bij Groessen.

Komt er herrie?

Een omwonende: 'Ik vind de aanpassingen goed gedaan wat betreft de ligging in het landschap. Maar de tekeningen blijven vaag. Ik mis informatie over de gevolgen voor het milieu en de leefbaarheid van de omwonenden. Ik kan moeilijk nog een beeld vormen, merk ik.'
Maar de effecten van de verlenging van de snelweg, zoals het geluidsniveau, worden nog onderzocht. Pas na de zomer is daar meer informatie over, zegt het projectbureau.
'Niet iedereen is voorstander van de A15', zegt Peter van 't Hoogt van Rijkswaterstaat en woordvoerder van ViA15, 'maar we merken nu wel dat mensen nu niet komen praten of de verlengde A15 er komt, maar hoe hij er komt.'
Met de komst van 150 mensen op de inloopavond is hij dik tevreden: 'Zeker gezien het warme weer.'

Honderden miljoenen

De verlenging van de A15, vanaf Bemmel richting A12, gaat honderden miljoenen euro's kosten. De bedoeling is dat er tol geheven gaat worden. Tussen 2021 en 2023 is de verlenging van de A15 klaar. 
Volgende week dinsdag is een inloopavond in Bemmel over de maatregelene aan de westzijde van het Pannerdensch Kanaal in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.