Nieuws

Grootse opening kabouterbos bij Voorthuizen

Zo moet 't weer worden
Het nieuwe kabouterbos in het Wilbrinkbos bij Voorthuizen wordt vermoedelijk volgende week vrijdag al feestelijk geopend. 'Het wordt een grote opening met veel mensen en muziek', zegt Bep Welters. © Bep Welers
VOORTHUIZEN - Het nieuwe kabouterbos in het Wilbrinkbos bij Voorthuizen wordt vermoedelijk volgende week vrijdag al feestelijk geopend. 'Het wordt een grote opening met veel mensen en muziek', zegt Bep Welters.
Welters heeft zich ingezet voor de komst van een nieuw kabouterbos, nadat eerder een bos in opbouw per ongeluk werd vernietigd door de boswachter.
Met de boswachter heeft Welters donderdagochtend gekeken naar een nieuwe, geschikte locatie. Komende maandag wordt duidelijk wat de definitieve plek wordt. Het gaat om een locatie van 10 bij 20 meter. 'Hiervoor moeten we 250 euro per jaar betalen', aldus Welters.

Kabouters ook welkom

Dat geld heeft ze nog niet bij elkaar, maar daar gaat Welters de komende tijd mee aan de slag. 'Donaties zijn welkom', zegt ze. Hetzelfde geldt voor kabouters, elfjes en heksjes. 'Ook die zijn nog altijd welkom voor het nieuwe bos.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!